Дієтологія

Дієта – від грецького “спосіб життя, режим харчування”; від латинського “даес” – день утримання – спеціально розроблений режим харчування здорової або хворої людини. Дієтологія – наука про харчування хворих. Дієтотерапія лікування різних захворювань спеціальною дієтою = Лікувальне харчування.

Біля половини всієї енергії що надходить з їжею, використовується для нормального функціонування організму. Інша половина витрачається на фізичний рух в процесі роботи та відпочинку.

Активні люди використовують більше енергії і тому повинні їсти більше. В зимовий час людина потребує більше ніж влітку енергії, тому що Е витрачається на підтримку нормальної температури тіла. Якщо здорова людина споживає більше Е ніж витрачає, то надлишок накопичується у вигляді жирових відкладень. Спонтанне зниження маси тіла при звичайній умовах життя та фізичній загрузці у більшості випадків говорить про виникнення захворювання.

Раціон харчування ми корегуємо або підбираємо індивідуально, виходячи із фізіологічних потреб організму, патологічних змін у органах та системах, а також із врахуванням традиційних та особистих смакових уподобань клієнтів.

Меню