Хронічні захворювання

Захворювання печінки.
Під час лікування печінки не вживайте свіже молоко і молочні продукти – вони важкі для печінки. Можна вживати тільки кисло-молочні продукти (ряжанка, сметана, кефір, вершки), але бажано в другій половині дня.
Відмовтеся від картоплі, білого хліба і макаронів, консервованих продуктів.
До їжі бажано вживати відвар з трав, призначених лікарем.
У першій половині дня вживайте продукти, приготовлені методом варіння, печені і парені – овочі, рибу, м’ясо, фрукти.
На обід обов’язково повинна бути білкова їжа, можна дозволити собі шматочок сала.
Увечері їжа повинна бути більше вуглеводною. Це може бути каша на воді, овочева запіканка з крупою. Також можна дозволити собі горіхи, насіння, але не більше 20-40 гр. на один прийом.

Меню