Трав’яні чаї

Чай із рослинної сировини готують так: подрібнену сировину (листки, квітки, трава) заливають 200мл окропу, настоюють 30 хв, проціджують, приймають як харчовий напій – чай.

Приготування трав’яного чаю (або настою) – це виділення (екстрагування) цілющих речовин, що містяться в рослинах та розчинення їх у воді.

Спосіб заварювання м’якого листя та квітів.

Візьміть 1 столову ложку сухої або 2 ст.л. свіжої лікарської рослини. Залийте однією склянкою окропу. Настояти необхідно 10-20 хвилин. Вода повинна насититись ароматом та кольором рослини. В середньому, рекомендовано випивати 3 склянки лікувального чаю на день. Але при певних патологіях одноразову порцію мы рекомендуємо зменшити вдвічі або навіть і втричі. Вживання чаю до або після їжі теж підбирається індивідуально.

Вода для приготування цілющих чаїв.
Для приготування чаю завжди рекомендовано використовувати саму найкращу воду, оскільки вода теж являєтся ліками. Воду вважають кров’ю Матері-землі, яка допомагає сконцентровувати та направляти сили природи. Вода має властивість абсорбувати та повертати енергію, віддзеркалюючи її. Мова йде про віддзеркалення як фізичної енергії світла та хімічних речовин, так і невловимої духовної або емоційної енергії, якою заряджається вода. Ми рекомендуемо використовувати джерельну або кремнієву воду.

В якості вітамінних можна використовувати такі лікарські форми рослин:

Настій із листків смородини чорної, а також свіжі або сушені ягоди по 10-15г корисно вживати 3 рази на день (сушені ягоди добре залити 100мл окропу і випити через 20 хв.).
Відвар хвої сосни звичайної (корисно при гострих респіраторних захворюваннях).
Настій плодів або листків суниць лісових.
Настій трави фіалки триколірної.
Настій плодів шипшини різних видів. Відвар плодів шипшини коричної: 2ст.л. плодів заливають 500мл. окропу, кип’ятять 5 хв. Настоюють 1 год., потім проціджують.

Рецепт весняного вітамінного чаю від “Доктор Мельник”:

Кропива (листя) – 1 ст.л.
Кульбаба (листя) – 1 ст.л.
Малина (листя) – 1 ст.л.
Хвоя (голки сосни) – 1 ст.л.
Суміш свіжого (або сухого) листя – 4ст.л. залити 0,5 л окропу. Настояти 5-10 хв. Процідити. Пити як чай по 1 склянці, 2-3 рази на день, можна із додаванням меду або цукру. Курс оздоровлення – 30 днів.

Меню